Vrijdag, 4 september 2026 korte vakantie in de Achterhoek
4 september 2026 - Woold, Nederland
Vandaag zijn we naar een camping in de Achterhoek gereden, Camping “De Brömmels” in Woold bij Winterswijk.
We hadden een plekje gelegen in de prachtige natuur, plekken afgeschermd met meidoornhagen. De camping is ruim ingericht, begroeiing, sloten en stallen verbinden de verschillende onderdelen van de camping en de boerderij. Buiten de vakanties is deze camping een oase van rust en natuur. Het is een geitenboerderij en kaasmakerij. Er is een kaasproeverij in het sfeervolle proeflokaal, een café en een zolder in de deel van de oude boerderij, met allerhande tweedehands spullen en curiosa. De kaasmakerij in de vrijstaande schuur kan bekeken worden door een ruimte die is afgeschermd met glas. Er gebeurt dus van alles op het erf. Over het erf loopt ook een klompenpad, toevallig net achter onze standplaats. We hebben een prachtige plek met uitzicht over het weiland, met zo'n twee honderd meter verderop een bosrand, waar 's-avonds reeën zich vertonen.
Toen we kwamen regende het en nadat de tent was opgezet klaarde het op. Het verloop van het weekend is alleen maar zonnig geweest met op de zaterdag nog enige wind, maar daar ondervonden we geen hinder van. De omgeving is prachtig, een coulisselandschap, dus heel afwisseling. Een sfeervolle en stijlvolle omgeving, die rust en harmonie uitstraalt. Landweggetjes, zandpaden, klinkerpaden, kromme wegen en verrassende sfeerwisselingen en oude boerderijen, doen het lijken alsof de tijd stilgestaan heeft. Opvallend is dat als je de grens overgaat, Duitsland is op 2 km. afstand, dat de sfeer totaal anders wordt en ook de bebouwing mist het gezellige en harmonieuze, dat deze streek toch kenmerkt.
Nadat we de tent opgezet hadden zijn we met de auto naar een grote camping/bungalowpark De Italiaanse Meren gegaan, gelegen op de grens, waar o.a. een restaurant is waar je goed kunt dineren. Ons voorgerecht was gebakken geitenkaas van De Brömmels, gewikkeld in Parmaham op een bedje van salade. Erg lekker!
Het werd tussen 20.00 uur en 20.30 uur donker, dus we zaten voor de tent onder de luifel, in het schijnsel van de lamp. Met het aantrekken van insecten tot gevolg, maar goed dat is het campingleven! Natuurlijk ontbreekt dan het reguliere spelletje Rummikub niet.
Jannie:8 september 2026Leuk om weer terug te lezen.